TACKSAMHET & VÄLGÖRENHET

Det är få känslor som förbättrar livet så radikalt som tacksamhet. För det behövs ingen lottovinst, ingen ny karriär eller vad det nu som man tänker sig gör en lycklig. Det enda som behövs är ett perspektivbyte – från grämelse över det som man tycker sig sakna till tacksamhet över det som man har. Och i Sverige har vi en hel del gratis.  

Att känna tacksamhet är inte att stagnera, att nöja sig. (Om man inte vill). Det är fortfarande möjligt att sträva mot något annat. Att känna tacksamhet mitt i strävan är att göra vägen meningsfull.

Tacksamhet är en känsla, men den går också att uttrycka den i handling. Varför inte välgörenhet mot dem som kanske inte har samma förutsättningar som vi?

Det finns en uppsjö av välgörande ändamål: getter, matpaket och microlån. Det går att sänka klädpaket till hemlösa, stödja läkare eller forskning. Det är bara att välja det som ligger närmast hjärtat – eller kanske bara området där man känner sig lyckligt lottad.

Och precis som jag skrev om i inlägget om att skänka (föremål) till second hand – så tycker jag att man inte ska nöja sig med att visa den här typen av tacksamhet endast kring juletid – gör det gärna åter om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s