Second hand klappar

Hör du till dem som känner att de hellre köper en 30-kronors ljusstake från Dollarstore, än en 30-kronors mässingssljusstake från second hand om du ska ge en present? Bara för att det som man ger inte ska vara begagnad utan sprillans ny så att mottagaren känner sig utvald.

I så fall tycker jag att det är hög tid att tänka om.

Jag erkänner att jag är dålig på att ge bort  julklappar som jag köpt second hand. Men det är nog mest för att jag är så dålig på att hitta saker som är fina – och mina kap behåller jag gärna själv. Och så ger jag ofta bort sådant som man inte kan återanvändas.

Men om man ändå inte kan komma från att ge varandra klappar så är det väl en idé att ge något som varken belastar miljön eller plånboken?

I år ska jag träna på det här. Och eftersom jag mest kommer att köpa julklappar till min dotter så får jag träna där – och faktiskt har jag redan har hittat en av hennes favoritfilmer för 10 kronor på Erikshjälpen. Skönt att slippa bär hem den från bibblan fortsättningen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s